(i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai. Nov 25, 2020 · (b) rajah 13.2 menunjukkan dua jenis makanan dan cara pengawetan. 2 markah jenis makanan cara pengawetan telur itik menambah gula menambah garam buah ceri rajah 13.2 (ii) nyatakan tiga kepentingan mengawet makanan itu. Untuk jangka masa yang panjang / tahan lebih lama / kegunaan. Namun, harus diberi perhatian bahawa pembungkusannya haruslah ketat dan tidak bocor.
(i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai.
Jika tidak, makanan akan rosak dengan lebih cepat. Nov 25, 2020 · (b) rajah 13.2 menunjukkan dua jenis makanan dan cara pengawetan. Untuk jangka masa yang panjang / tahan lebih lama / kegunaan. Namun, harus diberi perhatian bahawa pembungkusannya haruslah ketat dan tidak bocor. (i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai. 2 markah jenis makanan cara pengawetan telur itik menambah gula menambah garam buah ceri rajah 13.2 (ii) nyatakan tiga kepentingan mengawet makanan itu.
2 markah jenis makanan cara pengawetan telur itik menambah gula menambah garam buah ceri rajah 13.2 (ii) nyatakan tiga kepentingan mengawet makanan itu. Jika tidak, makanan akan rosak dengan lebih cepat. Nov 25, 2020 · (b) rajah 13.2 menunjukkan dua jenis makanan dan cara pengawetan. Untuk jangka masa yang panjang / tahan lebih lama / kegunaan. (i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai.
2 markah jenis makanan cara pengawetan telur itik menambah gula menambah garam buah ceri rajah 13.2 (ii) nyatakan tiga kepentingan mengawet makanan itu.
2 markah jenis makanan cara pengawetan telur itik menambah gula menambah garam buah ceri rajah 13.2 (ii) nyatakan tiga kepentingan mengawet makanan itu. Namun, harus diberi perhatian bahawa pembungkusannya haruslah ketat dan tidak bocor. Jika tidak, makanan akan rosak dengan lebih cepat. (i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai. Untuk jangka masa yang panjang / tahan lebih lama / kegunaan. Nov 25, 2020 · (b) rajah 13.2 menunjukkan dua jenis makanan dan cara pengawetan.
(i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai. 2 markah jenis makanan cara pengawetan telur itik menambah gula menambah garam buah ceri rajah 13.2 (ii) nyatakan tiga kepentingan mengawet makanan itu. Untuk jangka masa yang panjang / tahan lebih lama / kegunaan. Nov 25, 2020 · (b) rajah 13.2 menunjukkan dua jenis makanan dan cara pengawetan. Jika tidak, makanan akan rosak dengan lebih cepat.
(i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai.
Jika tidak, makanan akan rosak dengan lebih cepat. Nov 25, 2020 · (b) rajah 13.2 menunjukkan dua jenis makanan dan cara pengawetan. 2 markah jenis makanan cara pengawetan telur itik menambah gula menambah garam buah ceri rajah 13.2 (ii) nyatakan tiga kepentingan mengawet makanan itu. Untuk jangka masa yang panjang / tahan lebih lama / kegunaan. Namun, harus diberi perhatian bahawa pembungkusannya haruslah ketat dan tidak bocor. (i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai.
Cara Mengawet Haiwan - Pengawetan Spesimen Biologi - (i) padankan makanan itu kepada cara pengawetan yang sesuai.. Nov 25, 2020 · (b) rajah 13.2 menunjukkan dua jenis makanan dan cara pengawetan. Jika tidak, makanan akan rosak dengan lebih cepat. Untuk jangka masa yang panjang / tahan lebih lama / kegunaan. Namun, harus diberi perhatian bahawa pembungkusannya haruslah ketat dan tidak bocor. 2 markah jenis makanan cara pengawetan telur itik menambah gula menambah garam buah ceri rajah 13.2 (ii) nyatakan tiga kepentingan mengawet makanan itu.